Ingrediënten :

– 300g varkensfilet in dunne repen 
– 300g zoete aardappelen 
– 1 liter kippenbouillon 
– 2 eetl.boter 
– 1 grote ui in stukjes 
– 1 rode peper 
– 2 teentjes look 
– coconut cream 
– Moambe classic 
– Zout en peper 
– Vers gehakte koriander 
– (Mayur mini naans look/koriander)

Afrikaanse soep met varkensvlees en zoete aardappelen

4 personen

Wijnsuggestie :

Geen

Bereiding :

  1. Kook de pasta in licht gezouten water. Pel de look en hak fijn. Snij de ham in reepjes.
  2. Stoof de cantharellen in een pan tot het vocht verdwenen is. Haal ze uit de pan, doe de olie erin en fruit de look. Voeg de cantharellen terug toe en bak ze 3 minuten op een hoog vuur. Roer voortdurend met een houten lepel. Kruid met P/Z.
  3. Voeg de pasta toe en de room en meng goed. Voeg voor het opdienen de rauwe ham toe en overstrooi met de peterselie.